035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Programma / Leiderschap

De volgende verbeterprogramma’s worden ondersteund door KSL. Klik voor meer info op een van de volgende programma’s.

Lean

Bekijk ons uitgebreide Lean programma door hier te klikken.

TPM

Bekijk ons uitgebreide TPM programma door hier te klikken.

Six Sigma

Bekijk ons uitgebreide Six-Sigma programma door hier te klikken.

Leiderschap

Bekijk ons uitgebreide Leiderschap programma door hier te klikken.

Kennis is macht, inzicht is leiderschap! Wij laten uw organisatie tot inzicht komen…

Een organisatie heeft alle systemen, structuren en competenties in huis, maar tocht weet men niet het maximale eruit te halen. Een mogelijke oorzaak hiervan is dat u de medewerkers niet goed kan bereiken, er geen samenwerking is, maar juist een machtsverhouding. Hierdoor raken uw medewerkers gedemotiveerd en u gefrustreerd.

Hoe nu verder? Heeft de organisatie inzicht in welk leiderschapsgedrag motivatie van medewerkers naar boven haalt? Grote vragen hierbij zijn:

  • Welke stijl van leiding geven wordt gebruikt?
  • Wordt deze stijl bewust toegepast?
  • Hoe zorgt de leiding voor transparantie naar de organisatie?
  • Hoe krijg je de drijfveren van medewerkers en kernwaarden van het bedrijf op één lijn?

Leiderschap hoort niet alleen in de top thuis. Middelmanagement speelt een cruciale rol in de vertaling van de strategische doelen naar operationele doelen.

Persoonlijk leiderschap is belangrijk in de organisatie omdat dit mensen in staat stelt om vanuit eigen verantwoordelijkheid te handelen. Om dit te bereiken is het noodzakelijk dat medewerkers meer zelfstandigheid en autonomie krijgen en hun drijfveren op één lijn liggen met de kernwaarden van het bedrijf. Mensen kijken dan naar zaken die niet werken en gaan samen aan de slag om oplossingen te bedenken. Dit zorgt voor een enorme boost in de performance van de organisatie.

Leidinggevenden en management kunnen dit ondersteunen door de juiste vragen te stellen en de medewerkers inzichten te geven in het effect van hun gedrag op anderen. Hierdoor worden medewerkers in staat gesteld om te groeien en samen het gewenste resultaat te bereiken.

KSL gelooft niet in een keuze voor één model om gedrag te positioneren zoals MBTI, DISC, Energie Drives INSIGHT-model of Belbin, want geen één model is echt compleet.

Daarom werken we liever met een programma dat niet alleen inzicht geeft in,

  • jezelf,
  • je collega’s,
  • en in groepen

maar werken we met een programma dat naast inzicht ook praktische handvatten geeft om mee aan de slag te gaan. Zodat het geleerde ook echt toegepast kan worden.

Leiderschapstraining – Samenwerken in de praktijk

Leiderschapstraining – Samenwerken in de praktijk

Training - Samenwerken in de praktijk ( 2 dagen) Onze visie op leiderschapsontwikkeling, is dat dit eerst start met het ontwikkelen van jezelf. Op het moment dat je jezelf beter leert kennen ben je beter in staat om van hieruit anderen beter te begrijpen. Daarna ben...

Lees meer
Inzicht in jezelf

Inzicht in jezelf

Inzicht in jezelf gaat over hoe jij als persoon in elkaar zit. Welke overtuigingen heb je, welke normen en waarden houd je er op na. Hoe reageer jij op bepaalde situaties. Waar krijg je energie van, waar loop je op leeg? Waarin ben je reactief en waarin proactief en...

Lees meer
Inzicht in anderen

Inzicht in anderen

Inzicht in je collega’s gaat bijna over hetzelfde, maar heeft als doel meer begrip, waardering en wederzijds respect te krijgen. Daarnaast ga je leren hoe je je collega kunt aanspreken om iets voor elkaar te krijgen, zonder dat je op weerstand stuit. Hoe geef je op de...

Lees meer
Inzicht in groepen

Inzicht in groepen

Inzicht in groepen laat je kennis maken met groepsdynamica. Hoe verloopt de besluitvorming in groepen, welke krachten spelen er, wat zijn gedeelde belangen etc. Wat zijn verhoudingen en posities in groepen? Wat zijn de teleurstellingen die zorgen dat mensen in de...

Lees meer

Online teamleider jaarprogramma

Wil je verder groeien als teamleider in zowel je kennis en kunde in verbeteren van processen, maar ook in je rol als leidinggevende? Dan is dit het programma dat je moet volgen!

“Velen beseffen niet echt welke potentieel mensen bezitten, want ze begrijpen niet werkelijk wat de mens eigen is. Ze managen mensen alsof het dingen zijn.”

Stephen Covey

Auteur

Meer informatie. Neem contact met ons op!