035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Krijg iedereen maximaal betrokken! 

Operationele implementatie

Maximale betrokkenheid bij de invoering van continu verbeteren op de werkvloer. Samen van frustratie naar inspiratie. 

Zelf doen, maar niet alleen!

We beginnen met begeleiding in de praktijk; op de vloer. Er voor zorgen dat teamleiders steviger in hun schoenen gaan staan. Medewerkers in staat stelt een bijdrage te leveren. Hoewel teamleiders het zelf moeten doen, staan ze er niet alleen voor! We begeleiden ze met onze aanpak dat hun team gaat voor continu verbeterende resultaten in een leuke en veilige werkomgeving!

Maximaal betrokken medewerkers

Hoe zorg je voor maximaal betrokken medewerkers? Vertel ze niet dat ze hard moeten werken aan een boot, laat ze verlangen naar de zee. Door een teamleider die de afdeling leidt. Een duidelijke context en stip op de horizon schept.
Samen het verlangen benoemen, Samen er voor gaan!

De grootste onzichtbare verspilling zichtbaar maken

Vaak focussen we ons op een aantal grote verspillingen binnen een bedrijf. Maar klopt deze aanpak en zijn deze grote verspillingen echt de grote verspilling? De grootste verspilling is echter niet zichtbaar, niet meetbaar, leidt niet meteen tot frustratie of leidt niet altijd tot afkeur. De grootste verspilling is zoeken, wachten en zwaar werken. Dit wordt veroorzaakt door een omgeving die dit toelaat.

De methodiek om de grootste verspilling binnen bedrijven aan te pakken is 5S. Maar 5S is veel werk, niet in 3 maanden af en vergt dat iedereen mee doet. Dit is lastig en daarom zijn er maar weinig bedrijven die dit echt goed hebben georganiseerd. Maar onze portefeuille zit er vol van!

Onze 6 garanties

Introductie tekst schrijven over welke garanties de diensten bieden. Binnen operationeel management zijn er een aantal bekende methodes en verbeterprogramma’s met ieder zijn eigen focus en filosofie, maar welke past precies bij uw organisatie? Bij de normen en waarden, doelstellingen en klanten van uw organisatie?

Duurzame verbeterorganisatie

Blijvend zelfstandig continu verbeteren, jaar in jaar uit! Als het in de cultuur zit gaat het nooit meer weg.

Maximale betrokkenheid

Hoe zou het zijn als alle medewerkers echt betrokken zijn bij uw het verbeteren van de operationele prestatie. Wij krijgen het voor elkaar!

Structurele innovatie

Aan de lopende band innoveren? Richt de organisatie op de juiste manier in en vergroot de afstand op de concurrentie exponentieel.

Kennisverbetering

Praktijkkennis leer je niet op school. Uw organisatie heeft de meeste en beste kennis. We gaan dit versterken en zetten samen met u een zelflerende organisatie neer.

Persoonlijke begeleiding

Eerst verbinden dan samen onderweg naar een nieuwe realiteit. Niet alleen focus op het doel maar ook op de weg!

Meetbaar en aantoonbaar

Met zo minmogelijk moeite morgen Real-time inzicht in performance.

Klaar voor verbeterteams

Stel dat je voor dat een verbeterteam de omsteltijd wil verkorten, maar er zijn nog geen gereedschapsborden… wacht dan maar even met het verkorten van de omsteltijd. Het verstandig dat de vloer de basiscondities op orde heeft voordat verbeterteams de vloer op gaan. Dat de afdeling weet hoe ze om moeten gaan met standaarden. Ze wekelijks communiceren over Kaizen-acties. Dat 5S op een hoog niveau staat etc. Pas dan kan een verbeterteam voortvarend aan de slag!

Veel gestelde vragen

Meteen al een vraag? Lees hieronder of we deze direct kunnen beantwoorden of neem contact met ons op.

Is het mogelijk om te kijken bij referentiebedrijven?

Het is zeker mogelijk om bij referentiebedrijven te kijken, we hebben ze door heel het land in diverse branches.

Hoe lang duurt gemiddeld een goede 5S implementatie?

Als een organisatie nog niet bekend is met 5S/Lean dan beginnen we met 1 à 2 afdelingen. Per afdeling heb je, om alle S-en goed te doorlopen ongeveer een half jaar nodig.

Eerst één afdeling of direct de gehele organisatie?

Uiteindelijk gaan we voor de gehele organisatie, maar indien iedereen gelijk begint, vraagt dit in veel gevallen te veel van de organisatie. Daarbij kan men bij gefaseerde implementatie, leren van elkaar. Dus we starten graag met 1 of 2 afdelingen.

Houdt een implementatie alleen 5S in?

5S is slechts een voertuig om continu verbeteren aan te jagen. Naast 5S gaan we ook aan de slag met Kaizen, Whiteboardmeetings en het leren zien van verspillingen.

Is het verstandig kantoor mee te nemen?

Zeker! Sterker nog als je het niet doet ontstaat er een kloof tusen kantoor en productie. En als die er al is, wordt deze groter.

Werken jullie met coördinatoren

Uiteindelijk wel, maar de teamleider blijft verantwoordelijk. Dit doen we om rolduidelijkheid te borgen.

Geborgd de finish halen

Wel beginnen aan de race, maar hem nooit uitrijden. Het laatste wat we willen concluderen is: “We waren zo ver en we hebben echt veel geïnvesteerd”. Toch horen we dat helaas regelmatig. Door onze jaren lange ervaring en tientallen implementaties, weten wij hoe we u moeten leren zekeren, zodat u, zonder ons, lekker door kunt rijden naar de volgende finish!

“Continu verbeteren is beter dan wachten op perfectie.”

Mark Twain