035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

De Kaizen software voor de industrie

Breng structuur en overzicht in al je verbeteracties met de Cierpa Kaizen. Klaar met to-do lijstjes in Excel? Weg met alle papieren verbeterformulieren die in een brievenbus moeten? Start vandaag met unieke kaizen software!

 

Software voor continu verbeteren.

Klaar met to-do lijstjes in Excel en papieren verbeterformulieren? Start vandaag met unieke kaizen software!

Kaizen software en consultancy

Hoewel de Kaizensoftware zeer gebruiks-vriendelijk is, zal deze wel moeten worden ingericht naar de behoeftes van de organisatie. Denkt u aan rollen binnen de software; wie mag wat zien? U wilt waarschijnlijk niet dat medewerkers toegang hebben tot de actiepunten van de directie of HR.

Kaizen – verbetermethode

Het maken van (grootse) plannen kunnen we allemaal, maar het geborgd oplossen van problemen is een stuk moeilijker. Plannen maken en verandering doorvoeren is ook leuk, maar je houden aan nieuwe verbeterde afspraken en werkwijzen vraagt discipline.

De geschiedenis van de Kaizen-software

Het begon allemaal met een actielijstje in Excel. Een paar macro’s er om heen en aan de slag. Maar toen kwamen er updates van Microsoft, macro’s die niet meer werkte omdat het toch iemand gelukt was om iets aan te passen in de lijst. Samen met Cierpa hebben we software ontwikkeld die alleen gericht is op het proces van continu verbeteren. En mede hierdoor zijn we preferred supplier van deze software!

Kaizen trainingen

Bent u al bekend met de Kaizen-methode, maar uw medewerkers nog niet. Speciaal hiervoor hebben we een Kaizen training ontwikkeld om de implementatie sneller en beter te laten verlopen. 

Wat is Kaizen eigenlijk?

Lees er alles over op onze kennispagina

Verbetervoorstellen in Kaizen

Van Kaizen verbetervoorstel naar meetbare verbetering.

Iedereen heeft wel eens een verbetervoorstel. Maar hoe komt deze uiteindelijk bij de beslisser terecht? Hoe voorkom je dat het voorstel ergens op een bureau blijft liggen? En hoe staat het eigenlijk met de verbetervoorstellen, welke zijn er, welke zijn goedgekeurd, welke zijn geïmplementeerd en wat hebben ze achteraf opgeleverd? In de intro verbetervoorstellen zie je de antwoorden.

Introductie Kaizen Software

Kaizen valkuilen opgelost

Om de software toegankelijk te maken, hebben we diverse filmpjes gemaakt waarin we eenvoudig uitleggen hoe je de diverse functionaliteiten kunt gebruiken.

Stappenplan naar snelle implementatie

1. Eerste indruk krijgen

Bekijk of de software iets is voor uw bedrijf. In onze korte demo tijdens een videocall wordt direct duidelijk of de software aansluit op uw wensen.

2. Slim inrichten

Of u nu gaat beginnen met een verbeterprogramma of al jaren onderweg bent, wij kijken hoe uw  organisatie en verbeterproces ingericht moeten worden in de software.

3. Kennismaking op de werkvloer

Laat het team kennismaken met de software. KSL begeleidt en leidt het team op. Zo kan iedereen goed omgaan met de nieuwe software.

4. Meten & verbeteren

Er kan direct worden gemeten. Zo komt nog sneller in beeld waar kan worden verbeterd. Direct daarna kan men aan de slag met, het met structuur, op pakken van verbeterpunten.

Kaizen op de werkvloer

Ervaar de kracht van kaizen direct in de praktijk.​

Bij het ontwikkelen van de software hebben we de volgende uitgangspunten genomen voor kaizen-acties “op de vloer”:

Voortgang & participatie

Visualisatie voortgang in de tijd maar ook het aantal medewerkers dat actief participeert in continu verbeteren.

Operator vriendelijk

Geen moeilijke menu structuren.

Foto's toevoegen

Snel en makkelijk foto’s uploaden.

Acties delen

Mailen van kaizen-acties naar collega’s.

Verbeteracties van de werkvloer

Een app om snel verbeteracties in te voeren vanaf de werkvloer.

Kaizen software helpt bij het structuur geven aan verbeterprogramma’s

Kaizen software vergemakkelijkt het halen van ISO certificaten

Kaizen software ondersteunt veiligheidsprogramma’s

Value Stream Map VSM

Verbeterteams

Digitale whiteboards

Verbeterteams kunnen niet altijd bij elkaar komen voor het in kaart brengen van processen, het brainstormen over symptomen die het probleem veroorzaken of het maken van een oorzaak & gevolg analyse. De kaizen software ondersteund verbeterteams doormiddel van digitale whiteboards! Met daarin o.a.:

Swimlanes

Impact ease matrix

Visgraat diagram

5xW

Makigami

Dus geen gedoe met Visio, PPT, Word of Excel om een goede analyse op te zetten en te presenteren

Veiligheid en Certificering

Certificering

KSL Solutions is gecertificeerd implementatiepartner voor Cierpa Software. Nieuwsgierig naar hoe wij implementatie trajecten aanvliegen? Verspil geen tijd en vraag een vrijblijvende demo aan! ​

Cierpa Kaizen & Cierpa Software

Cierpa Kaizen is een module van Cierpa Software. Naast Kaizen hebben we ook software voor het meten van de OEE, het auditen van uw organisatie o.a. voor 5S en het ontwikkelen van kennis middels de Cierpa-competence.

“Continu verbeteren is beter dan wachten op perfectie.”

Mark Twain