035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

De Lean software voor de industrie.

Lean software waarmee je inzicht krijgt in alle waarde toevoeging en verspillingen binnen de doorlooptijd zowel op kantoor als de productie.  Eindelijk zien en sturen op wat er werkelijk gebeurt in de productie & logistieke processen. Start direct met meten en analyseren van de waardestroom.

Lean software meten doorlooptijd

Lean doorlooptijd en verspillingen

Verbeteren begint met inzicht in de doorlooptijd.​

Je wilt weten hoe productieorders door het proces “stromen” en waar ze wachten op de volgende activiteit. Binnen de activiteit is het interessant om te meten hoeveel tijd de operator(s) waarde toevoegen aan de order en welke stilstanden zorgen voor vertraging en verspilling.

doorlooptijden meten lean software

Alleen de juiste order-informatie op de werkplek

Naast het meten van orderflow en waste is het grote voordeel van smart.box dat de operator alle orderinformatie direct bij de hand heeft. Denk aan werkinstructies, tekeningen en stuklijsten. En dan natuurlijk niet alle informatie, maar alleen datgene dat relevant is voor de betreffende bewerking 🙂

Het is ook mogelijk om het interactief te maken, waarbij bijvoorbeeld de operator bij aanvang een veiligheidsinstructie moet goedkeuren of meetgegevens moet vastleggen bij het sluiten van de bewerking.

doorlooptijden meten lean software

Open iedere blackbox

Verbeteren begint met inzicht in het orderproces. Je wilt weten hoe productieorders door het proces “stromen” en waar ze wachten op de volgende activiteit. Binnen de activiteit is het interessant om te meten hoeveel tijd de operator(s) waarde kan toevoegen aan de order en welke stilstanden zorgen voor vertraging en verspilling.

doorlooptijden meten lean software

Meetbare resultaten

Practice what you preach betekent voor KSL het inzetten van slimme, verspillingsarme oplossingen. Korte implementatie, eenvoudig in gebruik, meteen inzicht.​

doorlooptijden meten lean software

Analyseer jouw proces

Via de smart.monitor kun je allerlei analyses uitvoeren. Zo krijg je inzicht in de bottleneck en de grootste geplande en ongeplande verspillingen in het proces. Daarnaast zie je waar wachttijden het grootst zijn, eventueel aangevuld met aantal uren onderhanden werk. En je ziet hoe vaak medewerkers een hulpvraag stellen als ze niet verder kunnen en hoe snel de reactietijd is.

Training voor lean op kantoor en in de productie

Het is belangrijk, voor het starten met meten, dat medewerkers het concept achter Lean begrijpen. Hiervoor hebben we speciale workshops en traingen voor opertors ontwikkeld.

Wat is Lean eigenlijk?

Lees er alles over op onze kennispagina

Indelen van doorlooptijden en verspillingen

Onderscheid groen, rood, oranje en blauw!

doorlooptijden meten lean software
De rode ofwel ongeplande verspillingen zijn die activiteiten die niet zijn opgenomen in de voorcalculatie, ze leiden tot orderstilstand en een langere doorlooptijd. Rood omvat de frustraties van medewerkers, deze aanpakken vergroot het draagvlak in de organisatie.
doorlooptijden meten lean software
De oranje kleur staat voor geplande verspillingen en stilstanden, zoals omstellen van machines, noodzakelijke kwaliteitscontroles en gepland werkoverleg. Optimalisatie van deze werkzaamheden leidt tot meer tijd voor waardetoevoegende (groene) activiteiten.
doorlooptijden meten lean software

Groen staat in het kader van flow. Overproductie wordt voorkomen door de planning om te zetten van push naar pull. Dit betekent dat er alleen iets geproduceerd wordt als de volgende bewerking hier behoefte aan heeft. Dit verhoogt de doorstroming en verlaagt het onderhanden werk en wachttijden. Er is dus minder ruimte nodig voor tussenvoorraden en de kans op beschadiging door transport en opslag is veel lager. Iedere order kent eenzelfde doorlooptijd als een spoedorder, je kunt met meer zekerheid zeggen wanneer iedere order gereed is.

doorlooptijden meten lean software
Tijdens de werkzaamheden lopen operators tegen zaken aan en hebben ze een hulpvraag. De blauwe knop stelt ze in staat om deze vraag rechtstreeks te stellen aan de juiste persoon, deze krijgt direct een bericht via sms, mail , team of ander medium. De operator hoeft niet meer te zoeken voor hulp, maar kan gewoon door met zijn/haar werkzaamheden. Hulp is onderweg!
doorlooptijden meten lean software

Plug & play

Binnen één dag aan de slag met meten, direct beginnen met verbeteren.

All-in-one

Indien gewenst leveren we ook de hardware en plaatsing op de werkvloer.

Analyse dashboard

Meteen inzicht in je proces en waar je kunt verbeteren met de smart.monitor.

Stappenplan naar snelle implementatie

1. Eerste indruk krijgen

Bekijk of de software iets is voor uw bedrijf. In onze korte demo tijdens een videocall wordt direct duidelijk of de software aansluit op uw wensen.

2. Slim inrichten

Of u nu gaat beginnen met een verbeterprogramma of al jaren onderweg bent, wij kijken hoe uw  organisatie en verbeterproces ingericht moeten worden in de software.

3. Kennismaking op de werkvloer

Laat het team kennismaken met de software. KSL begeleidt en leidt het team op. Zo kan iedereen goed omgaan met de nieuwe software.

4. Meten & verbeteren

Er kan direct worden gemeten. Zo komt nog sneller in beeld waar kan worden verbeterd. Direct daarna kan men aan de slag met, het met structuur, op pakken van verbeterpunten.

Lean software die je direct de verspilling in je doorlooptijd laat zien

Analyseren en continu verbeteren​

Het vastleggen van je procesdata is stap één. Daarmee kun je morgen al beginnen. Maar om te verbeteren moet je die data wel kunnen interpreteren. Hiervoor hebben wij de slimme smart.monitor ontwikkeld. Een web-based analyse-tool met  real-time de inzichten verschaft over werkplekken en de totale orderflow.

Zo zie je bijvoorbeeld meteen:

Pareto-analyse

De grootste verspillingen en ontwikkeling in de tijd.

Waardetoevoeging

Percentage waardetoevoeging per werkstation

Doorlooptijd verbeteren

Bottleneck- en doorlooptijdanalyse

Onderhanden werk

Wachttijden en tussenvoorraden

doorlooptijden meten lean software

Veiligheid en Certificering

Certificering

KSL Solutions is gecertificeerd implementatiepartner voor smart.box Software. Nieuwsgierig naar hoe wij implementatie trajecten aanvliegen? Verspil geen tijd en vraag een vrijblijvende demo aan! ​

Smart.box Lean Software

Met smart.box ben je direct operationeel en kun je beginnen met je proces meten en verbeteren. Het hart van de oplossing vormt de intuïtieve software. Hiermee worden alle activiteiten en verspillingen vastgelegd.

“Operational Excellence is geen doel, het is een reis die nooit eindigt.”

Brian Tracy

Start vandaag met de unieke online LEAN software​. Wil je een vrijblijvende kennismaking en demo op locatie of remote?