035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Strategie

bepaling

.

Operationele Strategie

Staat u wel eens echt stil bij de visie op uw operationele organisatie? Heeft u een concreet plan voor de komende jaren? Er zijn zoveel keuzes om te maken! 

Uw reis begint met keuzes maken

Weet u al wat u gaat doen? Excelleren, innoveren, verduurzamen, circulariteit of liever smart? Met welk programma? Lean, TPM of Six Sigma? Uw reis begint met keuzes maken.

Keuzes al gemaakt, maar vraagt u zich af hoe u het gat dicht tussen strategische doelen en de huidige operationele status?  Hoe richt u de organisatie in, waar starten de eerste teams, hoe implementeert u bijvoorbeeld 5S door het gehele bedrijf? KSL helpt bij het maken van keuzes tot en met de implementatie, maar dragen het stokje wel over…

Strategisch script

Samen bepalen we het bestaansrecht van het verbeterprogramma; waar doen we het voor? Waarin wilt uw organisatie beter laten performen? Uiteindelijk komen we tot een integrale aanpak waarbij iedereen een rol heeft in het verbeteren van de operationele organisatie; van medewerker op de vloer tot directielid. Om dit goed te managen en te bewaken zijn er bepaalde rollen nodig. Deze hebben we uitgewerkt, in een soort script. Samen met uw organisatie gaan we deze rollen specifiek uitwerken. Dit vormt de basis voor de verbetertactiek van uw organisatie.

Begeleiding nodig voor het maken van een strategisch script?

Onze 6 garanties

Waar mag u bij ons vanuit gaan? Dit zijn onze 6 garanties waar we voor staan.

Duurzame verbeterorganisatie

Blijvend zelfstandig continu verbeteren, jaar in jaar uit! Als het in de cultuur zit gaat het nooit meer weg.

Maximale betrokkenheid

Hoe zou het zijn als alle medewerkers echt betrokken zijn bij uw het verbeteren van de operationele prestatie. Wij krijgen het voor elkaar!

Structurele innovatie

Aan de lopende band innoveren? Richt de organisatie op de juiste manier in en vergroot de afstand op de concurrentie exponentieel.

Kennisverbetering

Praktijkkennis leer je niet op school. Uw organisatie heeft de meeste en beste kennis. We gaan dit versterken en zetten samen met u een zelflerende organisatie neer.

Persoonlijke begeleiding

Eerst verbinden dan samen onderweg naar een nieuwe realiteit. Niet alleen focus op het doel maar ook op de weg!

Meetbaar en aantoonbaar

Met zo minmogelijk moeite morgen Real-time inzicht in performance.

Ga met ons in gesprek over een duurzame aanpak voor uw organisatie

De evolutie naar betere resultaten

Bij iedere rol horen taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, maar net als de implementatie bouwen we dit langzaam uit. We beginnen met een pilot, een afdeling, een machine of een proces. De aanpak werkt echt en de uitwerking op de mens, het proces en de resultaten zijn verbluffend…

Veel gestelde vragen

Meteen al een vraag? Lees hieronder of we deze direct kunnen beantwoorden of neem contact met ons op.

Operationele strategie, hoever vooruit?

Een strategie schrijven voor de komende 20 jaar is niet verstandig. De omstandigheden wijzigen daarvoor te snel. De punt op de horizon is veranderd in een streep. We praten ook liever over een flexibele strategie, waarbij besluiten worden genomen in het licht van de kernwaarden van een bedrijf. 

Helpen jullie ook met innovatie?

Ja maar onze aanpak is anders dan van de meeste innovatiebureaus. Onze aanpak is korter en effectiever. We zetten namelijk samen een organisatiesysteem op waardoor er structuur komt in het innovatieproces; als een soort lopende band. Hierdoor wordt er niet een keer een boost gegeven aan innovatie, maar kan de organisatie zelf blijvend innoveren.

Wat is het verschil tussen strategie en operationele strategie?

Operationele strategie richt zich op de operatie; inkoop, logistiek, planning en productie. Hierbij wordt invulling gegeven aan vragen als, hoe kunnen we de markt het beste bedienen en daarop aansluiten. Welke markt je wilt bedienen en waarom, is niet een operationele strategische vraag, eerder een sales-strategie.  Echter moet deze wel bekend zijn om invulling te geven aan de operationele strategie.

Wij willen aan de slag met Industrie 4.0 & Smartindustry etc. kan KSL daarbij helpen?

En of we dat kunnen! hiervoor werken we samen met een aantal vooraanstande partijen zoals

www.cierpa.nl,

www.axians.nl,

www.smartbox.nl

Wij helpen met het opstellen van de strategie en businesscases. Daarnaast hebben we een aantal mooie referentie klanten!

Autonome organisatie

Autonoom gaat over zelfstandig een leven lang leren als mens en als organisatie. Wij geloven niet in een verbeterprogramma waarin we naast impliciete kennis geen expliciete kennis achterlaten. Wij geloven in het leren ‘on the job’. Daarom combineren we theorie met praktijk. Bij de implementatie van uw strategie leiden we op en begeleiden we op de vloer. Dit heeft niet alleen voor de medewerker meer waarde aan het continu verbeterprogramma, maar ook voor u als werkgever.

“Het zetten van doelen is de eerste stap in het onzichtbare, zichtbaar maken.”

Tony Robbins