035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl
Team KSL

Over KSL Solutions

Wij zijn specialisten in het significant verbeteren van prestaties van de operationele organisatie in de maak- en procesindustrie. Door onze jaren lange ervaringen en bewezen trackrecord, sinds 2004, behoren we tot de top van deze markt.

Het KSL team
Wij zijn een team van 7 professionals, met passie voor het begrijpen en ontwikkelen van mens en processen en daarmee het bedrijfsresultaat van onze klanten.
KSL gelooft dat samenwerken ‘wederkerig’ en ‘duurzaam’ is. Vanuit onze rol investeren wij daarom ook graag in de begeleiding en ontwikkeling van onze partners. Gezamenlijk wordt inhoud gegeven aan de visie en werkwijze van KSL.
Hierdoor beschikken onze vaste partners over alle relevante kennis en ervaring die nodig is om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren, veranderingstrajecten te begeleiden en uw medewerkers op te leiden en te coachen.
Mensen Inspireren
Het leren en trainen van verbetertools aan mensen is de kunst niet, maar mensen inspireren en te laten snappen waarom ze wat doen, waardoor verbeteren een intrinsieke motivatie wordt, dat is de kunst en bij ons een basisvoorwaarde.
Dit heeft geleid tot een krachtige inspirerende eenheid van enthousiaste complementaire mensen. Waar je ons allen aan herkent, is onze onbaatzuchtige toewijding en drijfveer om anderen te faciliteren tot duurzame groei en succes. We stellen ons graag aan u voor.

Waarom kiezen voor KSL?

Organisaties kiezen voor KSL omdat ze het beste willen wat er in de markt beschikbaar is. KSL zet mensen in beweging door te motiveren en te laten committeren aan het doel. KSL laat zien dat verbeteren en veranderen vooral ook leuk kan zijn door de successen te vieren!

Missie

Wim van der Leegte (VDL-groep) zei ooit: “Don’t go east, stay west!”. Hiervoor moeten we wel voorop blijven lopen. Dat kunnen we en wij geloven hierin! Wat is mooier dan bijdragen aan de concurrentiepositie van Nederland en daarmee het geluk van ons allemaal?
Naast het leren en trainen van verbetertools mensen ook te inspireren en te laten snappen waarom ze wat doen, waardoor verbeteren een intrinsieke motivatie wordt, dat is de kunst en bij ons een basisvoorwaarde.
Een autonome verbeterorganisatie neerzetten met blijvende resultaten, dat is waar wij voorstaan! Dat is onze meerwaarde, dat is onze missie!

Visie

We groeien beheerst.

Alleen als we zeker kunnen zijn van begeleiding en behoud van kwaliteit.

We hoeven en willen niet de grootste te zijn,

we moeten wel de beste zijn!

Wat wij bieden

KSL streeft bij haar klanten naar blijvende resultaatverbetering door bewustwording en bezieling. KSL gelooft niet in simpel 10% of meer kostenreductie op korte termijn door het snijden in personeel.
Onze opdrachtgevers gaan voor lange termijn omzet vergroting en geborgde kostenreductie door:

  1. efficiënter werken,
  2. medewerkers die slimmer werken en
  3. verspillingen niet meer accepteren
  4. verbeteren door borging in de organisatiestructuur
  5. het creëren van een “verandercultuur”
Een van de belangrijkste doelen bij onze opdrachtgevers is om mensen bij elkaar te brengen; het creëren van een gezamenlijke doelstelling en onderlinge acceptatie ten einde samen hoger liggende doelen te bereiken.

Door mensen een spiegel voor te houden t.a.v. eigen handelen, begrijpen waarom anderen handelen op hun manier en door ze inzicht te geven in politieke krachten in groepen.

KSL gelooft in samenwerking met andere partijen bij een opdrachtgever. Zodat we aan de opdrachtgever ook een stuk netwerk kunnen bieden. Partners waar we momenteel intensief me samen werken zijn:

Cierpa voor verbetersoftware www.cierpa.nl

Axians voor alle smart industrie en IoT oplossingen www.axians.nl

 

 

Geschiedenis

Op vijftienjarige leeftijd bezocht René Kindervater een productielocatie van DAF-trucks in Eindhoven. Hij raakte zo in de ban van de methoden en technieken die DAF toepaste om trucks te kunnen produceren, dat hij zich ging verdiepen in Total Quality Management.
Tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde in Eindhoven zocht hij opnieuw de automotive industrie op en ging stage lopen bij onder meer Nedcar, Johnson Controls en Zahnradfabriek Friedrichshafen. De koffer met TQM technieken liep aardig vol.

Lean
In die periode publiceerde Eliyahu Goldratt zijn boek Het Doel: een proces van voortdurende verbetering. Daarmee werd de deur naar Lean geopend. Na zijn afstuderen in 2004 in Lean Manufacturing bij Knapen Trailers in Deurne, begon hij als Lean adviseur bij adviesbureau VLDV. Daar heeft hij bij verschillende bedrijven projecten gedraaid en ontwikkelde zich tot manager met twaalf adviseurs onder zijn leiding.
Ondernemerschap
Tijdens de crisis, in oktober 2012, zette hij de stap naar het ondernemerschap. Gedreven door zijn passie voor het vak en met bijna tien jaar ervaring richtte hij KSL Solutions op.

“Heb de moed om je hart en intuïtie te volgen. Op de een of andere manier weten die al ver van tevoren wat je echt wilt worden. Al het andere is van minder belang.”

Steve Jobs

Visionair

Meer informatie. Neem contact met ons op!