Training Lean Six Sigma Green Belt (5 dagen plus 2x 2 uur op locatie)

Meest praktische opzet van Lean Six Sigma vindt u bij ons! Veel van onze klanten zitten in de “projecten business”. Statistische berekeningen zijn hier niet echt op los te laten. Omdat we merkten dat cursisten deze statistische tools nooit meer gebruikten na de training, vroegen we af wat de waarde dan hiervan is. Wel hadden de cursisten behoefte aan bedrijfskundige “voetjes op de vloer” analyses.

Wat we ook zien is dat veel bedrijven nog helemaal niet toe zijn aan Six Sigma verbeteringen. Tuurlijk moeten we verbeteringen feitelijk onderbouwen en graag met business case. Maar we hoeven het heus niet achter de komma te berekenen! Maar wat we ons moeten realiseren is dat Six Sigma kwaliteit pas naar jaren van structureel aanpakken van verliezen echt tot zijn recht komt. Dus waarom iets trainen wat men de komende jaren nog niet gaat gebruiken?

Dus deze green belt is niet met veel statistiek, wel met maken van analyses die je in de praktijk ook echt kunt gebruiken! Wilt u wel een Lean Six Sigma training met veel statistiek, dan zijn wij heel eerlijk, die kunt u veel beter bij een van onze collega’s vinden. 

Aan de hand van de opbouw van de verbetermethodiek A3.De 6 stappen van de verbetermethodiek A3 zijn:
1. De huidige situatie in kaart brengen
2. KPI’s benoemen
3. Knelpunten en oorzaken analyseren
4. Gewenste situatie schetsen
5. Implementatie plannen en uitvoeren
6. Borging.

Aan de hand van deze stappen zullen de analyse- en verbetermethodieken worden getraind. Onderwerpen die tijdens de training aanbod komen vindt u hier.

Naast de bekende technieken zullen we ook de rollen binnen verbeterteams behandelen. Hoe bereid je een verbeterteam voor, wat zijn de valkuilen, welke verwachtingen moet je managen, hoe bewaak je het verbeterproces etc.

Deelnemers krijgen een door KSL-solutions ontwikkelde Lean Six Sigma verbeterteammap. In deze map zitten alle hand-outs, trainingsmateriaal, etc. en kunnen de deelnemers uitwerkingen bewaren. De map kunnen ze naderhand gebruiken als naslagwerk bij het opstarten, begeleiden en afronden van verbeterteams.

Begeleiding praktijkopdracht
De deelnemers zullen naast de theorie een stuk praktijkbegeleiding krijgen bij hun verbeterteam. Deze begeleiding bestaat uit 2x 2 uur per deelnemer op locatie.

De begeleiding van deelnemers wordt op de twee dagen kort geëvalueerd met de opdrachtgever/ leidinggevende.

Certificering
Voor het succesvol doorlopen deze training behalen de deelnemers een Lean Green Belt certificaat van KSL-Solutions.

Het verdient de voorkeur dat er binnen uw organisatie een verbeterprogramma loopt opdat de verbeteringen die u gaat doorvoeren daadwerkelijk geborgd blijven. Maar al te vaak zien we dat de verbeteringen naar verloop van tijd niet meer van kracht zijn. Laten we eerlijk zijn, daarmee is de training eigenlijk een verspilling.

 

Trainingsdata januari/februari 2019:  vrijdag 11 januari, vrijdag 18 januari, vrijdag 25 januari, vrijdag  1 februari en vrijdag 8 februari.

Trainingsdata mei 2019: vrijdag 3 mei, vrijdag 10 mei, vrijdag 17 mei, vrijdag 24 mei en vrijdag 31 mei.

Trainingsdata juni/juli 2019: vrijdag 28 juni, vrijdag 5 juli, vrijdag 12 juli, vrijdag 19 juli en vrijdag 26 juli.

Bezoek op locatie wordt in overleg met de deelnemers ingepland.

Maximaal aantal deelnemers 8, minimaal aantal deelnemers 4

Kosten van deze training zijn €2.750,= excl. btw. per deelnemer. Hierin zitten ook de lunch, koffie, thee en de 2 bezoeken op locatie incl. km.

Meld je aan of stel een vraag over deze training

2 + 11 =

Deel dit bericht op: