035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Training Lean Green Belt (5,5 dagen)

Meest praktische opzet van de Lean Green Belt vindt u bij ons! Veel van onze klanten zitten in de “projecten business”. Statistische berekeningen zijn hier niet echt op los te laten. Omdat we merkten dat cursisten deze statistische tools nooit meer gebruikten na de training, vroegen we af wat de waarde dan hiervan is. Wel hadden de cursisten behoefte aan bedrijfskundige “voetjes op de vloer” analyses.

Wat we ook zien is dat veel bedrijven nog helemaal niet toe zijn aan Six Sigma verbeteringen. Tuurlijk moeten we verbeteringen feitelijk onderbouwen en graag met een business case. Maar we hoeven het heus niet achter de komma te berekenen! Wat we ons moeten realiseren is dat Six Sigma kwaliteit pas naar jaren van structureel aanpakken van verliezen echt tot zijn recht komt. Dus waarom iets trainen wat de meeste organisaties de komende jaren nog niet gaan gebruiken?

Daarom kiezen wij voor een Green Belt met niet al te veel statistiek, zonder minitab, maar wel met maken van analysetechnieken die je in de praktijk ook echt kunt gebruiken! Wilt u wel een Lean Six Sigma training met veel statistiek en minitab, dan zijn wij heel eerlijk, die kunt u veel beter bij een van onze collega’s vinden.

De training is opgebouwd aan de hand van de opbouw van de verbetermethodiek A3 en bevat onder andere de volgende onderwerpen:

De training bevat op hoofdlijnen de volgende onderwerpen:
Dag 1 Define:
o Continu verbeteren introductie (Lean – Flow – Pull – Takt – Value Stream Mapping).
o Probleem definiëren (5W+2H).
Dag 2 Measure:
o Kaizen Methoden
o Doelstellingen en SMART
o Het meten en analyseren van een problemen (KPI’s – PI’s – OEE – 4M).
o De huidige situatie in kaart brengen (Flowcharts – Swimlanes – SIPOC – Makigami).
Dag 3 Analyse:
o Continu verbeteren introductie (Six Sigma).
o FMEA
Dag 4 Analyse & Improve:
o Grondoorzaken 5xWaarom,
o 5S
o SMED.
Dag 5 Control:
o Verbeteren en borgen (Eenpuntslessen – werkinstructies (SOP) en procedures – trainen met TWI en opvolgen)
o Communicatie (Dag-start – Whiteboardmeetings – Kata’s).
Dag 6:
o Examen (2 uur, 15 open vragen).

 

Aan de hand van deze stappen zullen de analyse- en verbetermethodieken worden getraind. Alle onderwerpen die tijdens de training aanbod komen vindt u hier.

Naast de bekende technieken zullen we ook de rollen binnen verbeterteams behandelen. Hoe bereid je een verbeterteam voor, wat zijn de valkuilen, welke verwachtingen moet je managen, hoe bewaak je het verbeterproces etc.

Deelnemers krijgen een door KSL-Solutions ontwikkelde Lean-verbeterteammap. In deze map zitten alle hand-outs, trainingsmateriaal, etc. en kunnen de deelnemers uitwerkingen bewaren. De map kunnen ze naderhand gebruiken als naslagwerk bij het zelf opstarten, begeleiden en afronden van verbeterteams.

Begeleiding praktijkopdracht
De deelnemers kunnen, indien wenselijk, naast de theorie een stuk praktijkbegeleiding krijgen bij hun verbeterteam. Dit is niet bij de prijs in begrepen.

Certificering
Voor het succesvol doorlopen deze training behalen de deelnemers een Lean Green Belt certificaat van KSL-Solutions.
Veel bedrijven vragen naar een ASQ, IIBLC ® , CSSC of dergelijke certificering. We zijn echter van mening dat en dergelijke certificering niet echt “lean” is; geen waarde toevoegt. Deze examens kosten rond de 500 dollar, waarbij de vraag is of de cursist de essentie echt heeft begrepen of heel goed alle theorie heeft onthouden, bijvoorbeeld wat zijn de 5S-en? Wij toetsen met openvragen of medewerkers de essentie hebben begrepen. Voor ons meer werk om na te kijken, maar veel meer inzicht in wat begrepen is en wat niet. Daarnaast toetsen we de uitwerking van zijn verbeterplan.

Voorbereiding deelnemer
De deelnemer hoeft zich theoretisch niet voor te bereiden. Wel verwachten we dat de deelnemer met een concreet probleem de training in gaat om dit probleem tijdens de training aan te pakken.

Doorlooptijd
De trainingen zijn om de twee weken, hierdoor is er voor de deelnemer meer ruimte om tussen door aan de slag te gaan met zijn verbeterproject/ huiswerk.

 

Trainingsdata 3/4de kwartaal 2024: 6, 20 september, 4, 18 oktober 1 novemer en examen op 15 november

Trainingsdata 3/4de kwartaal 2024: 11, 25 oktober, 8, 22 november, 6 december en examen op 20 december.

Maximaal aantal deelnemers 12, minimaal aantal deelnemers 6

Training vindt plaats in Vianen

Kosten van deze training zijn €1.897,= excl. btw. per deelnemer en excl. verbeterteam map t.w.v. 75,= per deelnemer. Kosten voor lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Meld je aan of stel een vraag over deze training

7 + 7 =