035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Onze Lean Six Sigma Yellow Belt is opgezet met de gedachte dat alle theorie moet worden gekoppeld aan een spelelement. Deelnemers ervaren dit als zeer plezierig. De training ziet er als volgt uit:

1. Introductie continu verbeteren
2. Basis intro – Kaizen en 5S – Workshop de Helicopter
3. Lean – Workshop de Geldfabriek
4. Six Sigma – Workshop M&M
5. TPM intro – O.E.E. en Workshop SMED – Barista

AD. 1.
De dag start met een introductie over continu verbeteren en de samenhang tussen de technieken Lean, Six Sigma en TPM. De introductie duurt ongeveer een 0,5 uur.

Ad. 2
Direct hierna gaan we aan de slag met de basis van continu verbeteren namelijk Kaizen en 5S. In een leuke workshop gaan de deelnemers aan de slag om in een rommelige omgeving zo snel mogelijk een helikopter te maken. A.d.h.v. 5S gaan we in ronde twee proberen om in de helft van de tijd deze helikopter te maken! Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.

Ad. 3
Na een korte pauze starten we met de workshop de geldfabriek. In deze workshop maken we op een eenvoudige manier duidelijk wat het verschil is tussen push en pull en hoe je doorlooptijden kunt verkorten. Deze workshop duurt ongeveer 1,5 uur.

Ad. 4
Hierna gaan we verder met Six Sigma. We gaan een onderzoek doen waarom kinderen ruzie krijgen over de inhoud van zakjes M&M’s. De zakjes zijn altijd 45gram maar is dit ook waar kinderen naar kijken? Een leuke maar ook vooral lekkere workshop! Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.

Ad. 5
Na de lunch gaan we verder met het uitleggen van TPM. Hoe bepaal je hoe goed een machine het doet en hoe kun je dat berekenen middels de OEE. Vervolgens gaan we kijken hoe we de verspilling omstellen kunnen verminderen met de S.M.E.D. Techniek. Dit doen we met de Barista – workshop. Hoe halen we het maximale aantal kopjes koffie uit een koffiezet apparaat? Deze workshop duurt ongeveer 2 uur.

Voorbereidingen deelnemer
De deelnemer hoeft zich theoretisch niet voor te bereiden. Deelnemers ontvangen de hand-outs in een speciale map. Van de deelnemers wordt verwacht minimaal een MBO of gelijkwaardig denk- werkniveau te hebben.

Deze training kan ook op locatie worden gegeven, stuur ons gerust een mailtje voor meer informatie

Trainingdagen 2024 op vrijdag: 10 mei, 6 september en 29 november

Duur: van 9:00 tot 17:00 uur.

Waar: Vianen

De kosten per training bedragen per deelnemer €449,= excl BTW. en zijn inclusief koffie/thee en lunch.

 

Meld je aan of stel een vraag over deze training

1 + 7 =