035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Onze dienstverlening van strategie tot operationele implementatie…

Hoe dicht u het gat tussen strategische doelen en de huidige operationele status? Hoe zorgt u voor effectieve en efficiënte verbeterteams? Hoe implementeert u 5S door het gehele bedrijf? KSL helpt u graag met onze succesvolle werkwijze, aanpak en structuur!

5S implementaties, van werkplek tot multi-site

Van werkplek tot multi-site

“Zorg dat verspilling niet ligt aan de inrichting van de werkomgeving”

Focus

Vaak focussen we ons op een aantal grote verspillingen binnen een bedrijf. Maar klopt deze aanpak en is zijn deze grote verspillingen echt de grote verspilling?

Grootste verspilling

De grootste verspilling is echter niet meetbaar, leidt niet meteen tot frustratie of leidt niet altijd tot afkeur. De grootste verspilling is zoeken, wachten en zwaar werken. Dit wordt veroorzaakt door een omgeving die dit toelaat.

De methodiek om de grootste verspilling binnen bedrijven aan te pakken is 5S. Maar 5S is veel werk, niet in 3 maanden af en vergt dat iedereen mee doet. Dit is lastig en daarom zijn er maar weinig bedrijven die dit echt goed hebben georganiseerd. Maar onze portefeuille zit er vol van!

Geborgd de finish halen

 

We hebben van werkplek tot multi-site bedrijven van nieuwe startups tot familiebedrijven die het 50 jaarsbestaansrecht al zijn gepasseerd succesvol geholpen met het implementeren van 5S. We hebben hiervoor de jarenlange ervaring maar ook een plan van aanpak welke steeds verder is verbeterd. Wij zorgen er voor dat uw bedrijf met minimale verspilling de finish haalt en de wedstrijd niet nog een keer hoeft te voeren doordat 5S niet standhoudt.

 Meer lezen over 5S? Klik hier.

 

“Hoe meer men zoekt naar snelle oplossingen, hoe groter het chronisch probleem wordt.”

Stephen Covey

Auteur

Direct aan de slag met 5S? Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan.