035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Operationele strategie

Staat u wel eens stil bij de visie op uw operationele organisatie? Hoe duidelijk kunt u de acties vandaag koppelen aan uw visie? We helpen met het ontdekken van tot implementeren, maar dragen het stokje wel over…

Operationele strategie;
waarmee begint uw reis?

Binnen operationeel management zijn er een aantal bekende methodes en verbeterprogramma’s met ieder zijn eigen focus en filosofie, maar welke past precies bij uw organisatie? Bij de normen en waarden, doelstellingen en klanten van uw organisatie? Onze ervaring is niet één, maar wel van allen een beetje. Wij kennen deze programma’s en weten precies welke onderdelen hiervan van uw organisatie in haar kracht zet. Door samen met ons uw strategie te bepalen voorkomt u dat u zelf moet ervaren waarom niet gaat zoals u had verwacht. Zonde, want vaak gaat daar zomaar een jaar overheen!

Strategisch script

Samen bepalen we het bestaansrecht van het verbeterprogramma; waar doen we het voor? Waarin wil uw organisatie beter performen? Uiteindelijk komen we tot een integrale aanpak waarbij iedereen een rol heeft in het verbeteren van de operationele organisatie, van medewerker op de vloer tot directielid. Om dit goed te managen en te bewaken zijn er bepaalde rollen nodig. Deze hebben we uitgewerkt, in een soort script. Samen met uw organisatie gaan we deze rollen specifiek uitwerken.

Begeleiding nodig voor het maken van een strategisch script?

Onze 6 garanties

Introductie tekst schrijven over welke garanties de diensten bieden. Binnen operationeel management zijn er een aantal bekende methodes en verbeterprogramma’s met ieder zijn eigen focus en filosofie, maar welke past precies bij uw organisatie? Bij de normen en waarden, doelstellingen en klanten van uw organisatie?

Duurzame verbeterorganisatie

Blijvend zelfstandig continu verbeteren, jaar in jaar uit! Als het in de cultuur zit gaat het nooit meer weg. 

Meer weten >

Persoonlijke begeleiding

Eerst verbinden dan samen onderweg naar een nieuwe realiteit. Niet alleen focus op het doel maar ook op de weg!

Meer weten >

Structurele innovatie

Aan de lopende band innoveren? Richt de organisatie op de juiste manier in en vergroot de afstand op de concurrentie exponentieel.

Meer weten >

Meetbaar en aantoonbaar

Met zo minmogelijk moeite morgen Real-time inzicht in performance.  

Meer weten >

Kennisverbetering

Praktijkkennis leer je niet op school. Uw organisatie heeft de meeste en beste kennis. We gaan dit versterken en zetten samen met u een zelflerende organisatie neer. 
Meer weten >

Maximale betrokkenheid

Hoe zou het zijn als alle medewerkers echt betrokken zijn bij uw het verbeteren van de operationele prestatie. Wij krijgen het voor elkaar!

Meer weten >

Ga met ons in gesprek over een duurzame aanpak voor uw organisatie.

Verbluffend

Bij iedere rol horen taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden, maar net als de implementatie bouwen we dit langzaam uit. We beginnen met een pilot, een afdeling, een machine of een proces. De aanpak werkt echt en de uitwerking op de mens, het proces en de resultaten zijn verbluffend…

Duurzame strategie

Duurzaamheid gaat over je leven lang leren als mens en als organisatie. Wij geloven niet in een verbeterprogramma waarin we naast impliciete kennis geen expliciete kennis achterlaten. Wij geloven in het leren “on the job”. Daarom combineren we theorie met praktijk. Bij de implementatie van uw strategie leiden we op en trainen “on the job”. Dit heeft niet alleen voor de medewerker meer waarde aan het continu verbeterprogramma, maar ook voor u als werkgever.

Veel gestelde vragen

Meteen al een vraag? Lees hieronder of we deze direct kunnen beantwoorden of neem contact met ons op.

Operationele strategie, hoever vooruit?

Een strategie schrijven voor de komende 20 jaar is niet wijs. De omstandigheden wijzigen daarvoor te snel. De punt op de horizon is veranderd in een streep. We praten ook liever over een flexibele strategie, waarbij besluiten worden genomen in het licht van de kernwaarden van een bedrijf. 

Helpen jullie ook met innovatie?

Ja maar onze aanpak is anders dan van de meeste innovatie bureaus. Onze aanpak is korter en effectiever. We zetten namelijk samen een organisatiesysteem op waardoor er structuur komt in het innovatieproces; als een soort lopende band. Hierdoor wordt er niet een keer een boost gegeven aan innovatie, maar kan de organisatie zelf blijvend innoveren.

Wat is het verschil tussen strategie en operationele strategie.

Operationele strategie richt zich op de operatie; inkoop, logistiek, planning en productie. Hierbij wordt invulling gegeven aan vragen als, hoe kunnen we de markt het beste bedienen en daarop aansluiten. Welke markt je wilt bedienen en waarom, is niet een operationele strategie vraag, eerder een sales strategie.  Echter moet deze wel bekend zijn om invulling te geven aan de operationele strategie.

Wij willen aan de slag met Industrie 4.0 & Smartindustry etc. kan KSL daarbij helpen?

En of we dat kunnen! hiervoor werken we samen met een aantal vooraanstande partijen zoals

www.cierpa.nl,

www.axians.nl,

www.smartbox.nl

Wij helpen met het opstellen van de strategie en businesscases. Daarnaast hebben we een aantal mooie referentie klanten!

“Hoe meer men zoekt naar snelle oplossingen,
hoe groter het chronisch probleem wordt.”

Stephen Covey – Auteur

Op zoek naar een duurzame implementatie van verbetering?
Ga in gesprek met ons over het beheersbaar maken van verbetertrajecten.