035-544 87 39 info@ksl-solutions.nl

Van werkplek tot multi-site

“Zorg dat verspilling niet ligt aan de inrichting van de werkomgeving”

Focus

Vaak focussen we ons op een aantal grote verspillingen binnen een bedrijf. Maar klopt deze aanpak en zijn deze grote verspillingen echt de grote verspilling?

Grootste verspilling

De grootste verspilling is echter niet meetbaar, leidt niet meteen tot frustratie of leidt niet altijd tot afkeur. De grootste verspilling is zoeken, wachten en zwaar werken. Dit wordt veroorzaakt door een omgeving die dit toelaat.

De methodiek om de grootste verspilling binnen bedrijven aan te pakken is 5S. Maar 5S is veel werk, niet in 3 maanden af en vergt dat iedereen mee doet. Dit is lastig en daarom zijn er maar weinig bedrijven die dit echt goed hebben georganiseerd. Maar onze portefeuille zit er vol van!

Voorkom terugval

De grootste angst van ieder bedrijf is van de berg afvallen. Het laatste wat we willen concluderen is: “We waren zo ver en we hebben echt veel geïnvesteerd”. Toch horen we dat helaas regelmatig. Door onze jaren lange ervaring en tientallen implementaties, weten wij hoe we u moeten leren zekeren, zodat u, zonder ons, lekker door kunt klimmen naar de top!

Veel gestelde vragen

Meteen al een vraag? Lees hieronder of we deze direct kunnen beantwoorden of neem contact met ons op.

Is het mogelijk om te kijken bij referentie bedrijven?

Het is zeker mogelijk om bij referentie bedrijven te kijken, we hebben ze door heel het land in diverse branches. 

Hoe lang duurt gemiddeld een goede 5S implementatie?

Als een organisatien nog niet bekend is met 5S/Lean dan beginnen we met 1 a 2 afdelingen. Per afdeling heb je, om alle S-en goed te doorlopen ongeveer een half jaar nodig.

Eerst één afdeling of direct de gehele organisatie?

Uiteindelijk gaan we voor de gehele organisatie, maar indien iedereen gelijk begint, vraagt dit in veel gevallen te veel van de organisatie. Daarbij kan men bij gefaseerde implementatie, leren van elkaar. Dus we starten graag met 1 of 2 afdelingen.

Houdt een implementatie alleen 5S in?

5S is slechts een voertuig om continu verbeteren aan te jagen. Naast 5S gaan we ook aan de slag met Kaizen, Whiteboardmeetings en het leren zien van verspillingen.

Is het verstandig kantoor mee te nemen?

Zeker! Sterker nog als je het niet doet ontstaat er een kloof tusen kantoor en productie. En als die er al is, wordt deze groter.

Werken jullie met coördinatoren

Uiteindelijk wel, maar de teamleider blijft verantwoordelijk. Dit doen we om rolduidelijkheid te borgen.

“Hoe meer men zoekt naar snelle oplossingen,
hoe groter het chronisch probleem wordt.”

Stephen Covey – Auteur

Op zoek naar een duurzame implementatie van verbetering?
Ga in gesprek met ons over het beheersbaar maken van verbetertrajecten.